Tegeltak

Ett klassiskt tegeltak är ett av de vanligaste alternativen våra kunder brukar välja. Eftersom att tegel är ett material som är helt naturligt, blir det på så sätt också ett perfekt val för den miljömedvetna individen. En annan fördel med att välja ett natruligt tegeltak är att det åldras väl med åren, efter att taket exponeras för vädret patineras pannorna vilket resulterar i ett av det absolut snyggaste taken man kan ha!

En av fördelarna med tegeltak, om man jämför med betongpannor, är att livslängden är betydligt längre. Detta gör ditt nya tegeltak till en långsiktig och hållbar investering som definitivt kommer att ge ditt hem ett imponerande yttre utseende i många år framöver.

Avslutningvis kan det vara bra att titta på de olika tegeltaken marknaden har att erbjuda, eftertanke resulterar i ett tak som passar just ditt hus. Självklart hjälper vi på Lundstakproffs dig att hitta rätt om så önskas!

Lång hållbarhet

Naturligt material

Lunds Takproffs AB - Bild på tegeltak före takbyte
Lunds Takproffs AB - Bild på tegeltak efter takbyte
Lunds Takproffs AB - Bild på betongtak före
Lunds Takproffs AB - Bild på betongtak efter takbyte

Betongtak

Vi på Lundstakproffs har åsikten att betongpannor rent allmänt är det absolut billigaste alternativet för dig som vill ha ett nytt tak. Betong är ett av marknadens starkaste material, trots sin hållbarhet är det även väldigt lätta hanterat.

Det stora utbudet av betongpannor, diverse färger och ytbehandlingar, som marknaden har att erbjuda gör det enkelt för dig som kund att hitta det perfekta taket för just ditt hem! Vidare är även livslängden på ett betongtak lång, förutsatt att både underlgastaket och underarbets gjort noggrant, vilket ännu är en av anledning att kontaka Lundstakproffs. Betongtaken håller sin funktion i 35-40 år.

Precis som tegeltak är betongtak ett naturligt material som endast består av sand, vatten, cement, järnoxidpigment och vattenbaserad färg.

Prisvärt

Brett utbud

Plåttak

Trots att de mer traditionella takmaterialen, såsom tegel, länge har dominerat den svenska marknaden har plåttaken blivit allt mer vanliga. Den växande populariteten och efterfrågan av plåttak kan kopplas till att detta kan läggas på en konstruktion som inte tål ett tungt tak samt att det sedan är lätt att montera solceller på denna typ av tak.

Hållbarheten för den här typen av tak brukar estimeras till minst 40 år, vilket talar för den långsiktiga investeringen. Renoveringen av ett plåttak är också väldigt tacksam, man talar främst då om renovering genom bättringsfärg. Detta ger inte bara taket ett fräscht och nytt utseende, utan fungerar som ifyllnad av mindre repor. Vidare är även takplåt ett perfekt material för att motstå luftföroreningar, där kan det ses som det självklara valet i trafiktäta områden!

Formbart material

Låg vikt

Lunds Takproffs AB - Bild på plåttak före takbyte
Lunds Takproffs AB - Bild på plåttak efter takbyte
Lunds Takproffs AB - Bild på papptak före takbyte
Lunds Takproffs AB - Bild på papptak under pågående takbyte och reperation

Papptak

Papptak har funnits sedan 1800-talet och användes främst som ett underlag för husets riktiga tak. Ursprungligen behövdes papptaken underhållas med tjära minst en gång om året, idag består det vanligtvis av polyesterfilt som blivit behandlat av polymermodifierad asfalt. Detta leder till mindre underhåll och alla nackdelar som tjära medför. Tack vara materialets billiga kostnad och lätta montering är papptak idag väldigt vanligt i att se på Svenska hem och byggnader.

Vi på Lundstakproffs burkar rekommendera papptak till byggnader som har en låg lutning på taket samt en konstruktion som inte klarar ett tungt tak så som tex tegel. Vidare så är det även, som tidigare nämnts, ett lätthanterligt och billigt material, som tillskillnad från andra taktyper klarar av att placeras närapå tak av den plattare typen.

Som med alla tak så måste man lägger stor vikt vid monteringen, därför är det både bekvämt och säkert att vända sig till Lundstakproffs om du funderar på ett nytt papptak!

Optimalt för platta tak

Billigast